Boris

Boris

Най-младите Виолета и Алфред дебютират в "Травиата" Тази нова постановка на Варненската опера, посветена на 200-годишнината от рождението на композитора е авторски прочит на Кузман Попов, който се изявява като режисьор, сценограф и костюмограф на спектакъла. Премиерата на "Травиата" се състоя в рамките на Опера в Летния театър през юли 2013 година. Както е било през цялата 67-годишна история на Варненската опера, тя отново е основна част от репертоара.

В януарския спектакъл на "Травиата" ще дебютират Любов Методиева и Борис Луков - солисти, точно каквито харесва взискателният оперен свят през XXI век – талантливи, красиви, на възрастта на героите, които пресъздават.
Любов Методиева е възпитаничка на НМА "Панчо Владигеров" като ученичка на проф. Жасмин Костова. През 2003 г. усъвършенства вокалната си техника в Българския културен институт "Борис Христов" в Рим при Мирела Паруто. Участва в майсторските класове на оперната дива Райна Кабаиванска и оперните прими Стефка Евстатиева и Юлия Винер, маестро Михаил Ангелов, студентка е в класа по актьорско майсторство на академик Пламен Карталов. Участва в оперни спектакли и концерти в Корея, САЩ, о-в Мартиника, Япония, Италия. Своя професионален дебют на сцената на Софийска опера и балет прави с ролята на Мюзета в "Бохеми" от Дж. Пучини.
В Алфред Жермон ще се превъплъти за пръв път младият тенор Борис Луков – внук на народната артистка Лиляна Анастасова – една от емблематичните солистки на оперния театър във Варна. Роден през 1987 г., той завършва НМУ "Л. Пипков" и НМА "Панчо Владигеров" в класа на проф. Нико Исаков през 2009 г. Участва в оперни концерти, изпълнявайки фрагменти из операта "Селска чест" (Маскани), "Дон Карлос" (Верди) и други.
Образа на Жорж Жермон ще пресъздаде солистът на Държавна опера Варна - перфектният баритон Свилен Николов, който току-що се завърна от гастрол в Китай.
Останалите партии са поверени на Ина Петрова (Флора), Благовеста Статева (Анина), Димитър Илиев (Гастон), Гео Чобанов (Барон Дюфол), Людмил Петров (Маркиз Д`Обини) и др.
На диригентския пулт ще застане маестро Борислав Иванов – главен художествен ръковоител на Държавна опера – Варна, един от най-ярките интерпретатори на "Травиата" в българската музикална история.

Галерия