DSC_0438-1

DSC_0438-1

Недоволство в президентството на Бразилия заради книга на Момчил Инджов

Това разказа журналистът с бургаски корени Момчил Инджов (бащата му е писателят Никола Инджов) на представянето на книгата в галерия "Богориди". Премиерата бе по покана на списание "Нюанси".

Оригиналната версия на книгата е на португалски език и е писана в съавторство с Жамил Шаде. Момчил Инджов сам я превежда на български език. Предстои книгата да излезе и в Южна Корея.DSC_0431-1

Тя съдържа две интервюта с президента на Бразилия - Дилма Русев, чийто баща е българин. Първото интервю на Инджов е правено през 2004 година, когато Дилма Русев е министър на енергетиката. Журналистът е провокиран за него от факта, че тя има български корени. Второто е от 2010 година, преди Русев да стане президдент. Книгата проследява живота на един брат и една сестра, техния живот в Бразилия и в България. Двамата никога не се виждат но общуват.

"Една година и половина работих за това интервю", сподели Инджов. По думите му президентът с българска жилка вече е уволнила седем министри и ипредстои това да се случи с още един. Причината е използване на частен самолет на бизнесмен за полета от Горна Оряховица до Рим, Италия по времето на визитата на Русев у нас.

Представянето предизвика интерес предвид съдържанието на книгата. "Не знам дали е чела книгата, предполагам, че е така. Но нямам сведения да има хвалебствена рецензия за нея", допълни Момчил Инджов.

Текст Десислава Георгиева

Снимки Лина Главинова