Темите за живота, смъртта и любовта вълнуват поета Недялко Йорданов. Снимка Архив Черноморие-бг

Темите за живота, смъртта и любовта вълнуват поета Недялко Йорданов. Снимка Архив Черноморие-бг

"Не всеки е изживял истинската любов. Любовта си е любов, независимо от времето. Не мисля, че има разлика между любовта на хората, взависимост от националнистта. Любовта си е същата  за човека. Външно сме различни, остаряваме, но вътрешно любовта си е същата", сподели за сайт "Черноморие" по случай 14-ти февруари поетът, режисьор и драматург Недялко Йорданов. Досега той е написал над 500 стихотворения  и 15 пиеси за любовта.

"Много са, защото много дълго съм живял. Някои поети си отидоха млади, затова и не написаха повече стихотворения за любовта", сподели Йорданов, който на 18 януари навърши 81 години. И до днес почетният гражданин на Бургас продължава да пише стихове за любовта. Три теми са го в вълнували през цилия му творчески път: живот, смърт и любов.

"Моите почитатели ме обвиняват, че напоследък пиша за смъртта. Но смъртта е част от живота. Човек се ражда едновременно със смъртта и живота. За мен тя е като преминаване от една врата през друга", допълва бургазлията. За Недялко  Йорданов писането на стихове за любовта не е трудно. "Музата си идва. Не съм се натискал да пиша, идва ми от вътре. То е като зъбобол, където и да ходиш, трябва да отидеш и извадиш зъба. Пиша стихове за любовта, когато ми е тъжно. Стихотворението, което напиша е като лекарство за мен", сподели именитият ни съгражданин Недялко Йорданов.