Победителят в двубоя отива на полуфинал. Снимка Община Бургас

Победителят в двубоя отива на полуфинал. Снимка Община Бургас

Мачът-реванш от четвъртфиналите по волейбол от турнира на CEV между гръцкия "Олимпиакос" и "Нефтохимик 2010" е днес от 17:00 часа в зала "Мелина Меркури".

Нашите заминаха с аванс от първата среща в Бургас, която спечелиха с 3:1. Само два гейма са им необходими, за да продължат на исторически полуфинал в този втори по сила европейски клубен турнир. По регламент, при успех на гръцкия шампион с 3:0 или 3:1, ще се играе "златен гейм" за определяне на крайния победител.

Съперникът на полуфинал е повече от впечатляващ и това е италианският и световен гранд "Тренто".

Бургаският отбор отпътува със самолет от София до Атина в сряда сутринта, а снощи проведе тренировка на гръцка земя. Треньорът Николай Желязков ще разчита на всички волейболисти, включително и на възстановения от контузия 208-сантиметров централен блокировач Теодор Тодоров. Националът пропусна първия двубой в зала "Младост", поради контузия на глезена.

След мача с "Олимпиакос", за "Нефтохимик 2010" предстои ново сериозно предизвикателство. Бургаският отбор посреща ЦСКА на 18-ти февруари, понеделник. Мачът е от 18-ия кръг в националната Суперлига. Ще се играе в зала "Младост", а началният час е 18:30.