Празникът ще се състои днес, като началото е 16.00 часа

Празникът ще се състои днес, като началото е 16.00 часа

Футболистите на "Нефтохимик" излизат на терена срещу ветерани на клуба. Поводът е 60-та годишнина на футболния клуб. Събитието е планирано за днес, 10-ти септември от 20.00 часа в спортен център "Изгрев" в едноименния бургаски комплекс. Младите футболисти от представителния отбор на "Нефтохимик", който в предстоящия сезон ще се състезава в "Б" регионална група "Център", ще се изправят срещу някои от легендите на отбора от 80-те и 90-те години на миналия век. В този период "Нефтохимик" спечели сребърните медали в първенството, на два пъти купата на БФС, игра на финал за Купата на България и участва на два пъти е европейските клубни турнири.

Сред поканените ветерани са Милен Георгиев, Тодор Киселичков, Диян Петков, Мирослав Косев, Пламен Крумов, Свилен Симеонов, Антон Спасов. Малин Орачев, Милен Христов, Станчо Цонев, Неделчо Матушев, Станимир Димитров, Ганчо Евтимов, Красимир Денев, Станимир Вълков.

Празникът днес ще започне още в 16.00 часа с детски футболен турнир.

Присъстващите на празника ще могат да се сдобият с артикули от фен магазин на открито. Фенклубът на "Нефтохимик" ще представи своята марка бира, а всички привърженици ще могат да докоснат най-важните купи и медали на "Нефтохимик", които ще бъдат изложени. Водещ на събитието ще бъде Иван Гайдаров от рап групата "Нокаут".