Срещата се игра пред 5000 зрители на стадион Лазур. Снимки ФК Нефтохимик

Срещата се игра пред 5000 зрители на стадион Лазур. Снимки ФК Нефтохимик

Отборът на "Нефтохимик" загуби с 0-3 от "Черноморец" в дербито, което се игра на стадион "Лазур" пред повече от 5000 зрители. Срещата беше регионален финал за Купата на България, като победителят продължава напред в основната схема на турнира. Младият отбор на "Нефтохимик" се изправи срещу съперник с повече опит, състезаващ се в по-горна дивизия.

В началото на мача "Черноморец" притежаваше инициативата и опитваше постепенни атаки към вратата на Тотев. "Зелените" опитваха да контраатакуват и след едно бързо нападение по лявото крило отправиха и първия удар в мача. Първите два гола бяха отбелязани по подобен начин. След статични положения пред вратата на "Черноморец" гостите организираха две бързи контраатаки. Първо юношата на "Нефтохимик" Манев вкара след добавка, а във вторият случай беше отсъден 11-метров наказателен удар, който беше реализиран от друг юноша на "Нефтохимик" – Петков. Третият гол падна след далечен удар.

Привържениците на двата отбора допринесоха за това мачът да се превърне в истински празник. Атмосферата по трибуните беше достойна за голямото дерби на терена, а феновете показаха, че са жадни за стойностни мачове със заряд.

Галерия