Предстои повторен огледн на мястото на инцидента. Снимка Архив Черноморие-бг

Предстои повторен огледн на мястото на инцидента. Снимка Архив Черноморие-бг

Нелеп инцидент на пътя Бургас - Созопол доведе до смъртта на двама, съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР в Бургас. Катастрофата е станала към 22.00 часа на 28-ми февруари на около километър след пътен възел "Юг" в посока Созопол.

Лек автомобил "Ситроен Пикасо", управляван от 46-годишна бургазлийка предприема изпреварване на маршрутка от междуградския транспорт. Същата маневра предприема и движещият се зад "Ситроен"-а лек автомобил "Фолксваген Голф 3", с бургаска регистрация, управляван от 22-годишен мъж от село Росен. Вероятно "Фолксваген"-ът е застигнал и блъснал в задната дясна половина "Ситроен"-а, тъй като автомобила на 22-годишния мъж получил материални щети в предната лява част.

След удара, трите превозни средства спрели. "Фолксваген"-ът и маршрутката отбили вдясно на пътя, а в лявата пътна лента останал "Ситроен"-ът. Докато водачите оглеждали възникналите материални щети по "Ситроен"-а, автобус "Мерцедес Травега", с турска регистрация, собственост на фирма "Ozlem Turism Sеyahat", управляван от 33-годишен мъж от добричкото село Къпиново, поради движение с несъобразена с пътните условия скорост (мокра пътна настилка и видимост в тъмната част на денонощието), движейки се в лявата пътна лента блъска последователно двама пешеходци и "Ситроен"-а.

От удара на място загинали двамата водачи на леките автомобили - "Ситроен" и "Фолксваген".

Водачът на автобуса е тестван за употреба на алкохол и наркотици, но двете проби са отрицателни. Задържан е за срок от едно денонощие.

В резултат на допуснатия тежък пътен инцидент пътя Бургас - Созопол е затворен. Трафикът е прехвърлен през обходен маршрут пътен възел "Юг" - комплекс "Меден рудник" - село Твърдица - село Маринка - Созопол.

Предстои извършването на повторен оглед в светлата част на денонощието, като до тогава пътя Бургас – Созопол в района на местопроизшествието ще остане затворен.