"Несебър" победи трудно "Миньор" и остава лидер в групата

 

Миньорци приеха играта в своята половина, но в повечето случаи успяваха да неутрализират атаките на "Несебър"още в зародиш или по-далеч от наказателното поле. Тактиката им се оказа изключително успешна, особено през първата част на мача, когато те допуснаха само един сериозен удар в очертанията на своята врата.       С влизането на Костов в 55-та минута атаките на домакините се активизираха и станаха по-опасни,най-вече в дясната зона на нападението. Центририранията отдясно периодично създаваха напрежение пред вратата на съперника. Възникваха меле след меле на самата голлиния, но топката не я преминаваше.

Така се стигна до 88-та минута, когато Костов изпълни наказателен удар отдясно близо до мястото за корнер, топката достигна до Христов и той я прати в мрежата. Веднага след гола последва нова атака на домакините при която Недев фаулира Иванов и заради втори жълт картон бе отстранен от игра. В 4-минутното продължение отборите си размениха по няколко атаки,но нов гол не падна.

С тази си трудна, но напълно заслужена победа "Несебър" запази дистанцията от 5 точки пред преследвачите си -"Дунав", който победи "Черноморец" - Поморие с 2:0, и на 6 точки от "Спартак" - Варна, който се наложи с минималното 1:0 над "Светкавица".

В следващия кръг "Несебър" гостува на "Черноморец" - Поморие.

Максим Момчилов