Изложението ще се проведе на 1-ви октомври в гранд хотел и СПА Приморец

Изложението ще се проведе на 1-ви октомври в гранд хотел и СПА Приморец

И тази година се потвърждава тенденцията отличниците на випуските от страната да предпочитат да продължат образованието си в чужбина. Наблюдава се значително нарастване на кандидатстващите за инженерни науки в Европа. Консултантите за висше образование в чужбина от "Едланта" си обясняват това с възможността за стажове и практики по време на следването, което гарантира успешна реализация след завършване в чужбина или в България. 

Традиционно на челните места сред желаните специалности се нареждат тези в IT сферата, но все по-привлекателни за нашите бъдещи студенти стават машинното инженерство, електроинженерството и електрониката, авиоинженерството, биомедицинското и строителното инженерство. Причините се крият в повишеното търсене на квалифицирани специалисти в световен мащаб.

Не бива да се подценява обаче и постоянния интерес към специалностите в сферата на изкуството и бизнеса. Такива са например графичен дизайн, моден дизайн, музика и музикално продуциране, филмово изкуство, режисура и продуциране, театрално изкуство и др. Все повече стават и младите хора, които искат да заминат, за да учат психология или специалности с бизнес насоченост, управление на търговски вериги или хотелиерство. 

В края на месеца у нас идват представители на водещи университети, които предлагат изключително широк спектър от бакалавърски и магистърски програми на английски и немски език.  Това ще се случи по време на есенното издание на изложение „Европейско образование за успешна кариера“, което тази година неслучайно минава под мотото "Engineer your future" ("Планирай и реализирай своето бъдеще")и ще се проведе на 1-ви октомври в гранд хотел и СПА "Приморец" в Бургас.

По време на изложението учениците и техните родители ще могат да се срещнат лично с представители на университетите, консултанти по образование в чужбина, кариерни консултанти, но и настоящи или завършили студенти от топ университети в Европа, за да направят своя информиран избор за подходяща специалност и университет, както и да изберат страна за висшето си образование.

На изложението в Бургас ще гостуват  престижни университети от Великобритания и Холандия, а за първи път ще има участие и университет от Полша. Сред изложителите са University of Southampton (в топ класациите за инженерни специалности, компютърни науки, изкуство, медии и комуникации), University of Surrey (в топ 10 за биомедицински науки, психология, инженерни науки, криминология), University of Reading (световноизвестен с бизнес програми и лидер в сферата на метеорологията), University of East Anglia (известен с програмите си по биомедицина, фармация, творческо писане, медии и комуникация), Arts University Bournemouth (tоп университетът за изкуства във Великобритания), както и University of Twente - №1 Технически университет в Холандия. За първи път в България пристига Cardiff University – №1 университет в Уелс, известен с програмите си по архитектура, машинно инженерство, музика, лингвистика и др. 

Организаторите от "Едланта" са подготвили и придружаваща програма от безплатни презентации. Някои от акцентите в програмата ще бъдат "Mотивационното есе – ключ към мечтания университет", "Иновативно и перспективно образование в Холандия" и "Изборът на подходяща специалност - предпоставка за успешна кариера".

Регистрацията е безплатна на edlanta.com или на място по време на събитието.