Ректорът на НХА проф. Георги Янков пожела присъствена година на студентите при откриването на учебната година на филиала в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Ректорът на НХА проф. Георги Янков пожела присъствена година на студентите при откриването на учебната година на филиала в Бургас. Снимки Черноморие-бг

Националната художествена академия откри четвъртата си учебна година във филиала в Бургас. 40 първокурсници в бакалавърски и магистърски програми получиха студентските си книжни на тържествена церемония. "Скъпи първокурсници, сега му е времето да се учите, да експериментирате, не го пропилявайте", призова ректорът на НХА проф. Георги Янков при откриванета на академичната 2021-2022 година. И пожела годината да бъде повече присъствена.

"Това е много важна година за нас, защото ще завършат студентите от първата бакалавърска програма. Интересът нараства, както и качеството на студентите. Превръщаме се в притегателен център за млади и талантливи хора", каза директорът на филиала доц. Димо Колибаров.

На тържеството за откриване на новата учебна година присъстваха областният управител на област Бургас Мария Нейкова, зам.-кметът по култура в Община Бургас Диана Саватева, ректорът на Минно-геоложкия университет "Свети Иван Рилски" - проф. д-р Ивайло Копрев, зам.-ректорът на университет "Проф. д-р Асен Златаров" проф. Сотир Сотиров, Жечо Станков - депутат от 46-то Народно събрание и други.

От следващата учебна година Минно-геоложкия университет "Свети Иван Рилски" ще премести филиала си от Кърджали в Бургас и така ще се увеличи броя на висшите учебни заведения, които предлагат възможности за обучение на студенти в Бургас.

Художествената академия започва честването на 125-та годишнина от създаването си, кулминацията на тържествата ще бъде през следващата година.

Галерия