Кметът на Варна Иван Портних (вляво) и Цонко Цонев (в средата) споделиха подробности около новия фестивал. Снимка Пресцентър Община Варна

Кметът на Варна Иван Портних (вляво) и Цонко Цонев (в средата) споделиха подробности около новия фестивал. Снимка Пресцентър Община Варна

Финландските легенди "Nightwish" ("Найтуиш")  ще бъдат топ изпълнителите в новия фестивал "Варна Мега Рок", който ще се проведе в морската столица на 18-и и 19-и август на пристанището. Варна ще бъде единственият град в Източна и Югоизточна Европа от турнето им. Това обяви Цонко Цонев, организатор на събитието.
"Благодаря за съвместната инициатива. Варна има нужда от такъв фестивал. Общината ще го подкрепи логистично, защото вярвам, че това събитие ще утвърди имиджа на морската столица като фестивален град. Надявам се събитието да привлече много фенове на рока и да се превърне в традиция", каза кметът на Варна Иван Портних.  
"Община Варна няма да плаща нищо за концерта, ще има логистична подкрепа - място, озвучаване. Разчитаме на спонсори", каза Цонко Цонев. По предварителна информация, обявена от Цонев, в концерта ще  се включат Глен Хюс, българските групи "Кросфайър", "Кикимора", "Бандида" и "Конкурент". Имената на останалите участници ще бъдат ясни до две седмици.

 

Продажбата на билетите стартира утре – 14-ти февруари, в 24.00 часа онлайн. През първите 2 седмици билетите ще се продават на преференциална цена от 70 лева, след което ще бъда продавани за по 90 лева, а  от  18-ти юли  – за 120 лева. За деца до 12 години концертът ще бъде безплатен.