Изложбата ще бъде подредена в бургаската галерия Неси

Изложбата ще бъде подредена в бургаската галерия Неси

С творческа интерпретация върху десетте Божи заповеди ще провокира жудожникът Николай Дубаров. "Десетте божи заповеди / Десет народни поговорки" е озаглавена експозицията му, която ще бъде открита на 7-ми март в бургаската галерия "Неси". Тя съдържа творби от два жанра на изобразителното изкуство. "Десетте божи заповеди" са картини, живопис. Докато зад заглавието "Десет народни поговорки" се крият интересни пластики. Изразявайки се и по двата начина, Николай Дубаров ще ви изкуши да се загледате в неговите произведения. И след минута внезапно да осъзнаете, че връзката между тях и темите е пряка и въздействаща. Разглеждането на тази изложба ще ви накара да мислите и да си спомняте. Не просто да се разхождате сред красиви експонати.

"Опитах се да направя една нестандартна изложба. Тематична. Едната тема е десетте божи заповеди. Звучи ретро, но с нова естетика и средства подходих, за да бъде разбрана идеята ми от съвременния мислещ човек. Не правя често изложби, затова ми е емоционално. Винаги съм се занимавал с монументална естетика. Но сега имам повече свободно време и отдадох много време и усилия на тази изложба. Добре сте дошли да я разгледате и се надявам да ви хареса!", каза художникът.

Николай Дубаров е роден през 1955 г., Завършва Националната художествена академия, специалност "Монументални изкуства". Автор е на много монументални произведения на територията на цяла България. Член е на Съюза на българските художници. Дълги години работи като художник на Община Бургас.

Галерия