Клипът към песента е реализиран с финансовата подкрепа на фонд Култура на Община Бургас

Клипът към песента е реализиран с финансовата подкрепа на фонд Култура на Община Бургас

Режисьорът Николай Урумов и музикантите от група P.I.F. представят песента "Обезумели" по музика на Димо Стоянов (съоснователят и водещ вокал на групата почина през 2020 г. б.р.). Парчето е създадено специално за Николай Урумов през далечната 2003 г., но звучи изключително актуално и днес. Текстът към музиката е на Радост Костова, като първият запис на песента е осъществен още преди 21 години, но досега не е издавана. Видеото е с пост апокалиптична визия и отразява настоящото напрежение в световен мащаб. Режисьор е самият Николай Урумов, оператор Михаил Янакиев, монтажист Кирил Божилов, стилист Петя Антонова.

През 2022 г. Николай Урумов, който е бургазлия по рождение, решава да издаде песента, за да почете паметта на един от най-добрите български изпълнители - Димо Стоянов. Той получава от съпругата на Димо - Люба Пиперова съгласие за това. Следва покана към музикантите от група P.I.F. да направят нов и модерен аранжимент на песента. В оригиналния вариант има автентични вокали на Димо, които са включени и в новия запис.

Клипът на песента е сниман в Бургас, Поморие, Царево и Перник. Създаден е с финансовата подкрепа на фонд "Култура" на Община Бургас.

Песента "Обезумели" е достъпна за слушане във всички дигитални платформи за музика.