Корнелия Нинова се ръкува с общинския председател на БСП в Бургас Живко Господинов. Снимки Черноморие-бг

Корнелия Нинова се ръкува с общинския председател на БСП в Бургас Живко Господинов. Снимки Черноморие-бг

"Оставката на правителството е възможност България да има своето достойно място в Европа, българската икономика да получи шанс за развитие, а народът- перспектива за европейски стандарт на живот. Правителството срина доверието на Европа към България. Оставката му ще го върне", това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на посещението си в Бургас. Днес тя взе участие в председателски съвет с общинските лидери на червената партия от Бургас и областта. В него участваха и депутатът от коалиция "БСП за България" Петър Кънев и кметът на община СозополТихомир Янакиев.

Председателският съвет се проведе в централата на БСП в Бургас на улица "Фердинандова" 60 и е ден преди дебата по вота на недоверие към кабинета на Бойко Борисов, който депутатите от БСП внесоха в парламента.

"Тези дни в Брюксел се решава изключително важен въпрос за бъдещето на ЕС и на България. Там се обсъжда бюджетът за следващия програмен период и средствата за възстановяване на икономиките и подпомагане на социалните системи на държавите членки от пандемията COVID-19. В същото време се обсъжда отпускането на европейските средства да бъде обвързано с върховенство на закона. В този момент улиците на България са залети от протести, точно заради липса на върховенство на закона", коментира след края на председателския съвет Нинова политицеската ситуация в страната. 

"Така правителството на Борисов поставя под риск възможността с европейски средства да възстановим икономиката, въпреки че внасяме своята вноска във фонда за възстановяване. Това правителство ни отдалечава от европейския стандарт на живот. Заради корупцията на всички нива ще продължаваме да изоставаме и да бъдем в периферията на Европа", каза още Нинова.

Галерия