Учениците от Сливен се запознаха с възможностите за обучение в бургаския университет. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Учениците от Сливен се запознаха с възможностите за обучение в бургаския университет. Снимки университет Проф. д-р Асен Златаров

Ученици от X-ти и XI-ти клас от Професионалната гимназия с преподаване на западни езици "Захарий Стоянов" – Сливен гостуваха на Медицинския факултет на университет "Проф. д-р Асен Златаров" - Бургас. Бъдещите студенти са с интереси в областта на медицината, химията и други специалности.

Младите хора бяха посрещнати лично доц. Йордан Георгиев, който е сред тазгодишните носители на наградата „Питагор“. Той им представи различните форми за обучение и специалности във висшето училище, което тази година отбелязва своята 60-годишнина.  

Възможностите в медицинските специалности бяха представени от проф. д-р Петя Цветкова, която освен известен учен е и част от екипа на Медицинския факултет.

Учениците имаха възможност да разговарят с преподавателите, представители на Студентския съвет и да видят отблизо модерната съвременната база на университета.

Ръководители на групата са учителките по биология и здравно образование Славка Кунчева и Мариана Сотирова.

Това е втората група на млади хора от Сливен, която посещава висшето училище в рамките на няколко седмици.

Галерия