Официалният старт на сезона ще бъде на 12 юни

Официалният старт на сезона ще бъде на 12 юни

Носителката на няколко първи награди от мужденародния фестивал "Златният Орфей" Лили Иванова ще пее за 60-тия рожден ден на най-големия български черноморски курорт - Слънчев бряг. Фестивалът бе сред запазени знаци на Слънчев бряг по онова време.

Тази година курортът ще посрещне туристи за 60-тия си сезон. Специален гост на старта на "Лято 2019" ще бъде примата на родната естрада Лили Иванова. В партньорство с Бг Радио - "Слънчев бряг" АД ще направи достъпна музиката на най-голямата звезда на българската поп музика, която е доказала, че може да превърне в хит всяка своя песен. Сред официалните гости на откриването на сезона на най-големия курорт у нас ще бъдат и всички хора, професионално ангажирани с историята и развитието на Слънчев бряг.

"Щастливи сме, че редом до нас за откриването на 60-ия туристически сезон, прие да участва Лили Иванова", заяви Златко Димитров, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.  

Партньор на "Слънчев бряг" АД в реализацията на кампанията "Слънчев бряг посреща 60 години" е Бг Радио. "За нас е голяма чест и удоволствие да участваме в този концерт на мястото, на което за първи път са прозвучали едни от най-големите златни хитове на България, както сега Бг Радио представя новите хитове на сцената на годишните музикални награди", коментира Николай Янчовичин, генерален директор радиото. В рамките на активния туристически сезон, през месец юни, от радиото ще създават специално съдържание от всички свои слушатели от Слънчев бряг.

Официалното събитие по откриването на летния туристически сезон в Слънчев бряг ще се проведе на 12 юни 2019 г. в "Bedroom beach club" със специален гост Лили Иванова. На събитието "Слънчев бряг" АД ще покани всички професионално ангажирани с развитието на комплекса, ресорни институции, представители на национални и местни бизнес организации.

Всеки посетител на курорта ще има възможност да присъства на официалното откриване, както и на концерта на Лили Иванова, закупувайки билет на стойност 40 лева.

Най-големият курорт у нас започва да работи  на 1 юни 1959 г. с отварянето на първите новопостроени обекти в комплекса ресторант "Нептун" и хотел "Калина", както и с регистрацията на първия турист от Чехословакия Франтишек Силвестър. 60 години по-късно на територията на Слънчев бряг вече са разположени над 200 хотели, заведения и други търговски обекти, които всяка година посрещат милиони туристи.

Освен с туристическата инфраструктура, природните дадености и многото слънчеви дни, най-големият курорт у нас е и носител на богата културна история, част от която е и провеждане на международния фестивал за поп музика "Златен Орфей" (1965-1999), който все още е символ на голяма сцена, направила известни редица родни изпълнители и довела в България много световни имена.

"Слънчев бряг" АД инвестира над 1.5 милиона лв. за подготовка на инфраструктурата за летен туристически сезон 2019 на територията на най-големия курортен комплекс у нас. Основните разходи са за поддържката на улици, алеи, тротоари, озеленяване и охрана. Както всяка година основен приоритет остава сигурността, като над 700 хиляди лева са планирани за видеонаблюдение, охрана, контрол на достъпа и т.н. Други над 600 хиляди лева са предвидени за озеленяване, паркоподдържане и алейно осветление. Близо 200 хиляди лева ще бъдат инвестирани в ремонт и рехабилитация на улици, алеи и тротоари.