Над 700 000 лева са заложени за видеонаблюдение, охрана, контрол на достъпа и други в Сънито. Снимка Лина Главинова

Над 700 000 лева са заложени за видеонаблюдение, охрана, контрол на достъпа и други в Сънито. Снимка Лина Главинова

Нова транспортна схема ще улеснява туристите и превозните средства в Слънчев бряг - изток това лято. Съгласно Закона за движение по пътищата са обособени близо 800 места за SMS паркиране.

Най-големият черноморски курорт у нас посреща летовници вече 60 години. Кръглата годишнина бе отбелязана с подобаващо парти, на което пя примата на родната музика Лили Иванова.

"Слънчев бряг" АД инвестира над 1,5 млн. лева за подготовката на инфраструктурата за летния сезон. Основните разходи са за поддръжката на улици, алеи, тротоари, озеленяване и охрана.

Над 120 са командированите полицаи, сред които има и такива от Румъния и Полша, които ще бдят за сигурността на туристите в курорта.

Над 700 000 лева са заложени за видеонаблюдение, охрана, контрол на достъпа и други в Сънито. В "Слънчев бряг - изток" са изградени високо технологични системи с оптична свързаност и висок процент надеждност. "Целта на тези мерки е осигуряване на комфорта и сигурността на туриститу, които посещават Слънчев бряг, както и на собствениците на хотели, наематели и търговските обекти, които извършват дейност в комплекса. Не на последно място тези системи подпомагат работатат на контролните органи и полицията, защото включват денонощен видео контрол и запис от повечето възлови томки, кръстовища и КПП-та в комплекса", каза Златко Димитров - изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД.