Над 900 са положителните случаи на корова вирус регистрирани във Варненско до днес. Снимката е илюстративна

Над 900 са положителните случаи на корова вирус регистрирани във Варненско до днес. Снимката е илюстративна

Нови 26 случая на COVID-19 са регистрирани в Дом за стари хора и за лица с физически увреждания "Гергана" във Варна, съобщиха от Регионалната здравна инспекция във Варна. Общо 54 са положителните проби във Варна и областта за последното денонощие. Останалите 28 са от различни възрастови групи, основно от семейни огнища, пациенти и с дифузно разпространение. Продължава епидемиологично проучване за установяване или липса на връзка между случаите.

918 вече са случаите, които са регистрирани от началото на пандемията във Варненско. Хоспитализирани са 57 пациента. С леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 596 лица, излекувани са 266 лица.

Всички служители и потребители в частен Дом за стари хора и за хора с деменция "Свети Георги" - Варна и Дом за стари хора и за лица с физически увреждания "Гергана" - Варна, са изследвани. Служителите на РЗИ - Варна извършиха епидемиологични проучвания в двата обекта за предоставяне на социални услуги във връзка с регистрирани положителни проби на настанени в домовете потребители и на обслужващия персонал. Бяха дадени указания за спазване на предписаните противоепидемични мерки.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите от Регионалната здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.