Денят на арменската култура ще се състои на 29-ти май. Снимка Община Бургас

Денят на арменската култура ще се състои на 29-ти май. Снимка Община Бургас

Ден на арменската култура ще се проведе на 29-ти май, събота, в Морската градина на Бургас. Поводът е годишнина от обявяването на Независимостта на Армения. Началото ще бъде дадено в 10.30 часа с поднасяне на цветя при Паметника (от признателните арменци за българския народ) до културен център "Морско казино". На открита сцена "Охлюва" от 11.00 часа ще засвири Общинският духов оркестър с диригент Анастас Камиларов. Наред с музикалните и танцувални изпълнения, ще се проведе благотворителен базар с кулинарни произведения и сувенири. Денят на арменската култура се организира със съдействието на Община Бургас.

Осем детски състава идват на събор в Бургас

Осем формации от страната ще се съберат в Бургас за участие в първото издание на Детски фолклорен събор. Те са от София, Дупница, Варна, Долна Баня, Равнец и града домакин. В програмата ще се включи и ПФА "Странджа".

Изпълненията ще бъдат на новата лодкостоянка в квартал "Крайморие", където Община Бургас поставя мобилна сцена и трибуни, в парк "Минерални бани" и в Летния театър в дните от 4-ти до 6-ти юни 2021 г. Откриването на Детския фолклорен събор ще се състои на открита сцена на лодкостоянката в Крайморие от 19.00 часа на 4-ти юни.

Събитието се организира от фолклорен клуб "Гергьовче" по проект "Фолклорен събор в Бургас - създаваме история", финансиран от Национален фонд "Култура" и с подкрепата на Община Бургас.

*В Новините накратко ще бъдат публикувани интересни и кратки новини от деня