Иван Кичев получи удостоверението си за избор на кмет на община Средец. Снимки Средец без цензура

Иван Кичев получи удостоверението си за избор на кмет на община Средец. Снимки Средец без цензура

Новият кмет на община Средец Иван Кичев положи клетва на тържествена сесия, ръководена от зам.-областния управител на област Бургас Владимир Крумов. В залата на Общинския съвет клетва положиха и новоизбраните кметове на населени места, както и 17-те общински съветници. Удостоверенията им за избор бяха връчени от председателя на Общинската избирателна комисия Ирина Камбурова.

"Предизборната кампания свърши, трябва да се обедините и да работите в полза на хората", призова зам.-областният управител и подчерта, че държавата ще подкрепя, както и досега общината.

"Благодаря на почетният гражданин на Средец Ангел Ангелов, благодаря на Иво Драгиев - началник на Районно управление в Средец", бяха първите думи на благодарност на новия кмет на общината Иван Кичев. Той се кандидатира за поста от "Земеделски съюз "Александър Стамболийски", зад който стои Ангел Ангелов.

"Благодаря на тези, които избраха пътя на промяната, промяната в модела на управлението. Това е края на една 12-годишна диктатура, която не иска и не може да приеме загубата и продължава да манипулира. Благодаря за вашата подкрепа и доверие, няма да ви разочаровам. Благодаря на всички, които излязоха и гласуваха. Надявам се, че ще намерим общ език", каза Иван Кичев, след като получи символите на Общината, връчени му от зам.-областният управител Владимир Крумов.

От своя страна досегашният кмет на Общината Иван Жабов, който положи клетва като общински съветник от листата на ГЕРБ, поздрави публично Иван Кичев за избора. "Съвети не мога да давам. Г-н Кичев е по-голям от мен и има повече житейски опит. Всички знаят, че по време на моето управление на вратата на кабинета ми нямаше работно време и всеки можеше да влезе. За 12 години съм направил много. Няма от какво да се притеснявам и крия, както виждате не влизам през задния вход", заяви Иван Жабов пред медиите.

"Ще направя ревизи, защото трябва да знам, какво е финансовото състояние на Общината", заяви Кичев. Той ще остави досегашният зам.-кмет Николина Дамбулова, но призна, че промяна в общинсата администрация ще има и ще тя ще включва и нови зам.-кметове.

"Ревизия всеки може да направи и да не забравя, че и на него след това ще направят ревизия", отговори на въпрос на медиите Иван Жабов.

Галерия