Благомир Коцев (вдясно) положи клетва на тържествената сесия. Снимки Община Варна

Благомир Коцев (вдясно) положи клетва на тържествената сесия. Снимки Община Варна

Благомир Коцев положи клетва като кмет на община Варна по време на тържествена сесия на Общинския съвет от мандат 2023-2027 г., която се проведе днес. Той получи знака и ключа на града от областния управител Андрияна Андреева.

"Благодаря на всички, които ни гласуваха това огромно доверие да сме тук, на общинските съветници, на районните кметове и на мен. Това е огромна привилегия, която върви с огромна отговорност към гражданите, и която ние трябва да оправдаем с нашата работа. Варна е град с огромен потенциал, град, върху който ние може да надграждаме върху вече изграденото, град, който да възродим като истинска морска столица и той да придобие отново своя блясък", каза след клетвата кметът Благомир Коцев. Той подчерта, че Варна има локални проблеми, свързани с градската среда, инфраструктурата и подобряването на качеството на живот. По думите му, големите въпроси, чието решение ще се търси са - какво място ще има Варна в глобалното европейско семейство, как ще се развива културно и икономически.

"Варна е град, който има огромен потенциал и трябва да направим всичко възможно да го реализираме, да привлечем нови инвестиции, да повишим качеството на живот чрез по-добри доходи, да се инвестира в сектори, които могат да развият икономиката ни и да дадат една добавена стойност като нови технологии и  иновативни производства. Всичко това е важно, за да може нашите деца да остават във Варна, да се реализират и да отглеждат децата си тук", каза Благомир Коцев.

"Това са огромните цели пред нас и смятам, че ние всички заедно, независимо от нашите партийни принадлежности и различия, трябва да намерим общия път за доброто на града ни. Днес е световен ден на добротата и този ден много добре кореспондира с всичко, което се случва. Надявам се, че Варна ще има добро управление и да направим Варна един успешен град и най-добрия град в България, защото го заслужава", допълни Коцев. 

Клетва положиха и кметовете на райони на „Приморски“ - Николай  Желязков, на „Одесос“ - Цветнен Цветков, на „Младост“ - Христо Христов, на „Аспарухово“ - Ивайло Маринов, на „Вл. Варненчик“ - Николай Костадинов, както и кметовете на населени места - на село Звездица - Станислава Георгиева, на село Тополи - Благовест Георгиев, на село Каменар - Светослав Райков, на село Казашко - Гергана Петкова, на село Константиново - Димитър Владимиров, както и новоизбраните общински съветници.

По традиция сесията бе водена от най-възрастния общински съветник, който за този мандат е Димитър Чутурков.

Галерия