Н.Пр. Елеонора Митрофанова (вдясно) се срещна с областния управител на област Бургас Мария Нейкова. Снимка Областна управа

Н.Пр. Елеонора Митрофанова (вдясно) се срещна с областния управител на област Бургас Мария Нейкова. Снимка Областна управа

Новият посланик на Рускафа федерация в България Нейно превъзходителство Елеонора Митрофанова бе на първото си официално посещение в Бургас навръх рождения си ден. Тя се срещна с областния управител на област Бургас Мария Нейкова, от която получи като подарък за личния си празник картина на бургаски автор.

"Държавите ни имат трайни исторически и културни връзки. Към днешна дата област Бургас няма установено сътрудничество с области в Русия. Ще се радвам да поставим началото на такива разговори", каза областният управител. Според посланика такова сътрудничество би могло да бъде реализирано с Ярославска област и Ханти-Мансийски автономен окръг.

Нейкова подчерта, че Бургас и областта имат потенциала да домакинстват общи културни събития.

Това е първо посещение на посланика в Бургас. Н.Пр. Елеонора Митрофанова е дипломат в България от началото на 2021 г. Тя сподели, че Бургас я е очаровал с атмосферата си. Нейно превъзходителство г-жа Митрофанова беше придружена от Филип Воскресенски – съветник в Руското посолство, Владимир Климанов – генерален консул на Руската Федерация във Варна и Тонко Фотев – почетен консул на Руската Федерация в Бургас.