Иван Алексиев получи удостворението си за встъпване в длъжност. Снимка Лина Главинова

Иван Алексиев получи удостворението си за встъпване в длъжност. Снимка Лина Главинова

Ще разчитам на всички 21 общински съветници. Ще направя всичко възможно да работим за Поморие, да загърбим политическите страсти, каза кметът на община Поморие Иван Алексиев в отговор на въпрос на "Черноморие" на чия подкрепа ще разчита в новия ОбС. ГЕРБ има 10 съветници, ДПС - 6, БСП - 3, "Движение Гергьовден" - 2. Мандатите в местния парламент са 21.

Иван Алексиев, която бе избран за трети мандат на местните избори на 27 октомври, положи клетва на тържествена сесия в залата на ОбС. Сесията откри зам.-областният управител на област Бургас Владимир Крумов и той закле кмета на общината, кметовете на съставните селища и новоизбраните съветници.

"Благодаря на моите съграждани, които гласуваха на местните избори. Висока избирателна активност показва, че гражданското общество е активно и община Поморие ще продължи да се развива. Този вот на доверие носи голяма отговорност. Изборите приключиха. Днес се заклеваме да работим за просперитета на Поморие", каза кметът Иван Алексиев, след като получи удостворението си за встъпване в длъжност.