Навид Афзали е едно от новите попълнения в театъра. Снимки Бургас без цензура

Навид Афзали е едно от новите попълнения в театъра. Снимки Бургас без цензура

Едно от новите попълнения в трупата на бургаския драматичен театър "Адриана Будевска" - Навид Афзали прави дебют в спектакъла на режисьора Богдан Петканин. Той поставя на сцената на камерна зала "Апостол Карамитев" пиесата "Накарай сърцето ми да затрепти" на израелския драматург Ханох Левин. От новия сезон в трупата на морската Мелпомена са и Анна Кошко, и Виктор Младенов. Анна Кошко и Навид Афзали са студенти на Лилия Абаджиева.

Навид Афзали е от афганистански произход, роден в България. И вече реализира мечтата си да бъде актьор. Той играе в "Накарай сърцето ми да затрепти" заедно с актьорите Валери Еличов, Пепа Николова, Тихомир Благоев, Зорница Константинова.

"Темата, която е разработена в пиесата е несподелената любов", каза Богдан Петканин. Той призна, че е истинско удоволствие да постави спектакъл на сцената на камерната зала в бургаския театър. "Това е висш пилотаж, защото разстоянието между зрителите и актьорите е много малко", допълва режисьорът. Той поставя заглавия в драматичен театър "Адриана Будевска" вече десет години. "В повечето от случаите съм гравитирал около комедията с тази условност, че комедията на Шекспир не е комедията на Чехов", допълва Богдан Петканин.

Сега той посяга към един от трите световноизвестни текстове на Ханох Левин - "Накарай сърцето ми да затрепти". "Търговецът на презервативи" от същия автор вече е била поставяна в Бургас. Така че това ще е второто заглавиеот израелския драматург, което ще се срещне с театралите в Бургас. "Накарай сърцето ми да затрепти" е изтъкана от четири жанра - драма, мелодрама, комедия и абсурд. Това, че авторът пише поезия силно се усеща точно в този негов драматургичен текст", допълни Петканин.

Галерия