Предложението ще бъде гледано на заседание на комисия

Предложението ще бъде гледано на заседание на комисия

Корал да стане морска защитена територия. Това предлагат от сдружение "Да запазим Корал". Територията обхваща изцяло акваторията пред едноименния морски плаж. Предложението цели опазване на местообитание на китоподобни (морска свиня, афала и обикновен делфин), както и на карагьозови и есетрови риби.

В изпълнение на изискванията на Глава трата от Закона за защитените територии (ЗЗТ), директорът на РИОСВ-Бургас назначи комисия, която да разгледа предложението и да вземе решение по него. Комисията ще заседава на 15-ти юни 2022 г. На основание чл. 38, ал. 2 от ЗЗТ са поканени за участие представители на Министерството на околната среда и водите, Министерството на земеделието, Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Изпълнителната агенция по горите, Община Царево и Областна администрация – Бургас.

Решенията на комисията се взимат с обикновено мнозинство, за което се води протокол. В случай, че предложението се приеме, се подготвя проект на заповед за обявяване на защитена територия.