Нафтата завърши полусезона с успех. Снимка Нефтохимик

Нафтата завърши полусезона с успех. Снимка Нефтохимик

След края на първия полусезон на шампионата на „А" Областна група Бургас отборът на "Нефтохимик" води убедително в класирането. Зелените доминираха над всички свои противници и завършиха годината с 10 победи и един равен мач. Вторият отбор в таблицата – Камено изостава с 4 точки. Бургазлии допуснаха единственото си реми при домакинството именно на Камено в първия кръг на шампионата, след като в хода на срещата бяха останали с човек по-малко на терена. Нефтохимик е с най-добрата защита в първенството с едва 6 допуснати гола и третото най-силно нападение с 33 отбелязани попадения.

След като през миналия сезон отборът безпроблемно спечели промоция в по-горната дивизия, през настоящия сезон Нефтохимик запази основната част от състава си от млади футболисти, които са израснали в школата на клуба. В мачовете от „А" Областна група отборът показа развитието си и оправда доверието на ръководството и старши треньора.

Лидер сред голмайсторите на отбора през първата половина на сезона е Михаил Мирошник с 8 гола, следван от Рамис Исмаилов с 6, Алекс Димитров – 5, Алекс Попов, Ради Иванов и Светослав Славов с по 3 гола и Денис Токмак и Кристиян Илчев с по едно попадение.

Полусезонът беше успешен и за дублиращия отбор на "Нефтохимик", който води в класирането в БОГ „Център" с 10 победи и 2 равни мача. Детско-юношеската школа на клуба също завърши силно годината. Нефтохимик е лидер сред силната конкуренция в U15 Зонална група Пловдив с 12 победи и един равен мач. Футболистите от U14 са в средата на класирането на Зонална група Пловдив, а юношите младша възраст са втори в регионалното първенство.