Ива е на 5 години и е диагностицирана с тумор на малкия мозък

Ива е на 5 години и е диагностицирана с тумор на малкия мозък

Нужни са 350 000 лв. за спасяване на малката Ива. Тя е на 4 години и малко преди Рождество Христово е диагностицирана с тумор на малкия мозък. В началото на тази година е направена операция в УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов", за да се отстрани по-голяма част от тумора. След направени изследвания той се оказва злокачествен и много бързо растящ медулобластом в последния 4-ти стадий, с образувани метастази в гръбначния мозък.

"Единственият шанс за живота на Ива сега е да се направи протонна терапия, последвана от химиотерапия", споделя майката на Ива - Мая Коларова. "Лекари от Прага казаха, че това трябва да стане от 4 до 6 седмици след операцията, която бе извършена на 4-ти януари. Центровете за протонна терапия има само на няколко места в Европа, като България не разполага с такъв. В момента очакваме оферти от чуждестранни болници и се надяваме на максимално бързо финансиране, за да може лечението да започне възможно най-бързо, и в рамките на 6 седмици от операцията", разказва още тя.

Лечението на Ива по предварителни изчисления е около 350 000 лева. До момента са събрани 153 705.31 лева през платформа за дарения - https://pavelandreev.bg/campaign/molya-vi-spasete-jivota-na-malkata-iva

Всеки, който желае и има възможност да помогне, може да дари средства.