Красимир Премянов (вдясно) връчи почетния знак на Вълчо Чолаков. Снимки Лина Главинова

Красимир Премянов (вдясно) връчи почетния знак на Вълчо Чолаков. Снимки Лина Главинова

Областният управител Вълчо Чолаков и Красимир Премянов - председател на Съюза на тракийските дружества в България бяха гости на концерта "Моята Тракия на две морета", организиран от тракийско дружество "Странджа" с председател Стефан Колев. Летният театър в Бургас събра наследници на тракийци, членове на "Странджа" и на други дружества в страната.

Стефан Колев благодари на всички, дошли на концерта, на който звучаха странджански народни песни. За първи път бе връчен и почетния знак на Съюза на тракийските дружества - "Капитан Петко войвода". Получи го областния управител Вълчо Чолаков.

"Щастлив съм, че имам честта да работя с толкова всеотдаен и талантлив човек като Лазар! Дата на неговия концерт не е случайна. Когато създавахме тракийско дружество "Странджа" преди близо 2 години, ние имахме в себе си заряда на тези три думи с фундаментално значение - вяра, надежда и любов. Благодарение на тях, вече можем да се похвалим с  хиляди наши членове, с които доказахме, че обединени от вярата и от любовта, можем да имаме надежда, че всичко, което пазим днес от нашите предци ще бъде предадено на децата ни. За малко време всички ние станахме като едно семейство, с една цел да запазим традициите, да съхраним и популяризираме истинското съкровище на България – нашият  фолклор. Това се случва с помощта на всички наши членове. Благодаря им!", каза Стефан Колев. Той поздрави Лазар Налбантов, за когото това е първият му самостоятелен концерт в неговата 20-годишна певческа кариера.

Празничният концерт продължи с изпълненията и на Ирена Станкова, оркестър "Жарава", танцов ансамбъл "Зорница".

Галерия