Областният издейства 1 200 000 лева за пътищата в Бургаско Това стана ясно от провелата се днес работна среща на Гребенаров с председателя на транспортната комисия и депутат от ГЕРБ Иван Вълков, директора на Областно пътно управление - Бургас и експерти от агенция "Пътна инфраструктура"– София, ръководена от  Божидар Йотов -  председател на управителния съвет на агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ). Идеята на тази среща бе да се обсъдят важни за областта инфраструктурни проекти. В резултат на проведените разговори на лице са следните резултати.

До края на годината ще бъде готова и останалата част от мантинелата по пътя Бургас-Созопол.

Участниците в срещата взеха и друго много важно решение свързано с предстоящия зимен сезон, а именно ще бъдат отпуснати средства за поддръжка на Ришкия проход - един от най-проблемните участъци за областта всяка зима.

Областният управител Константин Гребенаров се връща от срещата в столицата и с още едно важно решение - средства за изграждането на кръстовището до СветиТома (вътрешният път на Созопол с околовръстния) в община Созопол ще залегнат в бюджета на АПИ за следващата година. Именно това място се превърна в проблем за Туроператори и почиващи в района на Созопол, през изминалия летен сезон. В търсене на решение тогава губернаторът пое ангажимент да съдейства пред отговорните институции за изграждане на кръстовище, отговарящо на стандартите и изискванията за пътна безопасност, което да реши проблема с натоварения трафик.