Областният управител на Варна откри комплекс за 8 млн. евро Гости на откриването бяха още посланика на Руската Федерация във Варна, Юрий Соловьов, кмета на община Аврен Красимир Тодоров, заместник кмета на община Варна, доц. Христо Бозов.

Лечебно-диагностичният комплекс ще работи за нуждите на руските граждани, почиващи в комплекса, но достъп до него ще имат и жители на областта. Медицинският комплекс е разположен на 7300 кв метра разгъната площ и в него акцентът е върху диагностиката и рехабилитацията. Вложените от руска страна средства в него са близо 8 млн евро, а заедно с него общата инвестиция в комплекса надхвърля 150 млн евро. В рамките на комплекс "Радуга" предстои да бъдат открити още спортна зала, амфитеатър и открита спортна площадка.

Със завършването на детския оздравителен лагер "Радуга" приключи част от втория етап от проекта за изграждането на "Международния детски санаториално-оздравителен комплекс Камчия". Инвеститор е СОК "Камчия" ЕАД с изпълнителен директор Станка Шопова. Дружеството е 100% собственост на правителството на Москва. Комплексът бе открит на 9 септември 2010 година лично от премиера Бойко Борисов и тогавашния кмет на Москва, Юрий Лужов. 

На церемонията по откриването специални гости бяха членове на делегация на правителството на Москва, водена от г-жа Юлия Гремалская.

 

Днес+