Така изглежда конструкцията на рибата

Така изглежда конструкцията на рибата

Осем метрова риба, изработена от метал и мрежа ще бъде "облечена" с пластмасови бутилки. Автор на инсталацията е бургаският художник и председател на Групата на художниците в морския град - Добрин Вътев. Рибата е с дълга 8 метра, широка е 3 метра и е висока 4 метра. Тя е направена от метална конструкция и мрежа, на която ще бъдат закачени празните пластмасови бутилки.

"Целта е цялата риба да бъде запълнена с бутилки, а посланието е да опазваме природата и да не изхвърляме пластмасата, която може да бъде рециклирана", каза пред "Черноморие" Добрин Вътев. Той е на финала на работата по рибата, която трябва да бъде монтирана в градинката в близост до Графичната база на Дружеството на художниците в Морската градина. Пърформънсът ще започне в 17.30 часа на 31 май. Всеки бургазлия може да дойде, да донесе със себе си пластмасова бутилка и да я закачи на рибата.

Инициативата е част от фестивала "Рециклирай с фантазия", организиран от Община Бургас по повод Европейския ден на морето и Зелени дни в Бургас. След това ще бъде открита и изложба с творби, изработени от рециклирани материали.