Съветниците подкрепиха докладната на кмета Димитър Николов. Снимка Лина Главинова

Съветниците подкрепиха докладната на кмета Димитър Николов. Снимка Лина Главинова

Общинските съветници на Бургас гласуваха за отпускането на помощ в размер на 100 000 лева на семействата, които пострадаха при наводненията от 25-и октомври. Те подкрепиха докладната записка, входирана от кмета на Общината Димитър Николов. Средствата ще бъдат осигурени от бюджета на Общината. Още 68 000 лева ще бъдат разпределени между пострадалите. Тези средства са от общинския фонд за преодоляване на последици от бедствия и аварии за тази година.
Средствата ще бъдат използвани за спешни възстановителни дейности в най-засегнатите райони Равнец, Братово и "Горно Езерово".
Финансовата помощ ще се използва целево за осигуряването на строителни материали и възстановяването на засегнатите домове.
Още в първия ден след природното бедствие експерти от Община Бургас извършват непрестанно огледи на наводнените райони и описват нанесените щети.

От Община Бургас на 1-и ноември ще бъде внесено предложение до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет за отпускането на допълнителна финансова помощ за преодоляването на щетите от бедствието.