Йордан Георгиев (вляво) и Иво Баев смятат, че до четири месеца може да се постигне споразумение с кредиторите. Снимка Авторът

Йордан Георгиев (вляво) и Иво Баев смятат, че до четири месеца може да се постигне споразумение с кредиторите. Снимка Авторът

Общинският съвет в Бургас иска да върне собствеността на стадион "Черноморец", като търси диалог с кредиторите. Групата съветници, която ще води преговорите се състои от Йордан Георгиев - председател на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности, Георги Маринчев - зам.-председател на Комисията и колегите им Иво Баев, и Стоян Колев. Те са излъчени да водят преговорите с решение на Постоянната комисия по спорт и младежки дейности.

"Целта ни е да върнем стадиона на бургазлии. Кредиторите, които са пряко или косвено свързани с Митко Събев, отдавна чакаха среща с представители на Общинския съвет", каза Йордан Георгиев. Първата среща вече се е състояла. И двете страни са показали готовност проблема със стадиона да бъде решен и натрупаните през годините близо 33 млн. лева задължения да бъдат разплатени. Става въпрос за 140 дка имот, чиято цена е над 100 млн. лева. Сагата с концесията на "Черноморец" продължава 12 години. Сега Общината чрез принципала - ОбС ще се опита да си го върне.

"След 35 години адвокатска практика съм разбрал, че е по-добре да се направи споразумение, отколкото да се водят дела. Трябва да се направят взаимни отстъпки от двете страни и да бъде защитена общинската собственост, и възстановена спортната дейност", коментира Иво Баев.

Според съветниците, до постигане на споразумение може да се стигне до няколко месеца. За целта и двете страни ще трябва да кажат, на какви компромиси са готови, за да преключи сагата, наречена "Черноморец".