Кметът Мари Киров участва в сесията на ОбС. Снимки Община Царево

Кметът Мари Киров участва в сесията на ОбС. Снимки Община Царево

На своето второ заседание, Общински съвет Царево прие Правилник за своята организация и дейност и избра състава на постоянните комисии, включително и временна комисия за провеждане на търгове. В обявения 14 дневен срок не бяха постъпили предложения на общински съветници по надлежния ред. За зам.-председатели на Общински съвет бяха избрани г-н Илия Илиев като представител на опозицията и г-н Калин Стоянов от мнозинството. Във всички комисии беше гласувано да има представители на опозицията. 

Кметът на община Царево Марин Киров заяви в началото на сесията: „Уважаеми колеги, на тази първа работна сесия вие ще приеме своя правилник за организация и дейност. Това, че не са постъпили предложения по надлежния ред за неговото допълване или промяна в обявения срок показва или че с всичко сте съгласни, или че продължава старият подход на пасивност в срока за предложения и търсене на зрелище по време на самата сесия. Общинският съвет работи не само в този един час пред камерите, затова призива ми е – бъдете активни в цялостната дейност на местния парламент, само така интересът на избирателите ще бъде защитен. Позволявам си да изразя лично мнение – тъй като групата на ГЕРБ притежава абсолютно мнозинство, ще се радвам, ако изберете представител на опозицията за заместник-председател на Общинския съвет и препоръчвам да дадете на опозицията и членове във важните комисии – правна, бюджетна, устройство на територията".

След заседанието кметът се обърна с благодарност към съветниците: "Благодаря ви, че на това първо по същество заседание приехте правилника и комисиите, благодаря че подкрепихте призива опозицията да е максимално представена, включително със заместник-председател на Общински съвет, нещо което не се е случвало. Не приемам подмятанията, че от тук нататък ще стане забавно, защото Общинският съвет не е място за забавления и популизъм. Ще подкрепя всеки един съветник в стремежа му да допринесе за развитието на общината и за работата на общинския съвет. Не е нужно да се заплашваме със забавления, а да работим като екип - и мнозинството и опозицията, има всички предпоставки това да се случи."

Галерия