Общинските съветници гласуваха важни за общината докладни записки. Снимки Община Царево

Общинските съветници гласуваха важни за общината докладни записки. Снимки Община Царево

Общинският съвет в Царево прие докладна записка, с която разрешава учредяване на безвъзмездно право на стоеж в полза на Висшия съдебен съвет за изграждане на сграда за съд и прокуратура.

Общински съвет Царево даде съгласие Община Царево да придобие безвъзмездно от държавата имот за озеленяване с площ 2 дка в квартал "Василико" с цел облагородяване на района и изграждане на зона за отдих над плажа.

Съветниците удължиха и срока за ползване на сградата, която получи Тракийския университет в Царево. Висшето учебно заведение получи безвъзмездно право на ползване за срок от 10 години със цел сградата да се използва за образование и обучение и следдипломна квалификация, научно развойна и приложна дейност.

Съветниците гласуваха и разпределяне на средствата от дарителската кампания чрез втори транш на подпомагане към пострадали физически и юридически лица, земеделски стопани и животновъди в следствие на бедствието от септември миналата година.

Разрешение за изработване на проект на ПУП - ПРЗ, ПУР и ПП във връзка с изграждане на площадка за компостиране на зелени, дървесни – градински и биоразградими отпадъци от кухни и заведения за обществено хранене на територията на община Царево и лощадка за временно съхранение предварително третиране, рециклиране и влагане за рекултивация на инертни, подготвени преди оползотворяване строители отпадъци, двете находящи се в земеделски имот находящи се в землището на село Изгрев.

Общинският съвет прие за сведение информация за текущото изпълнение на приходите и разходите по бюджета на Община Царево за периода 01.01.2024 г. – 30.06.2024 г.

Кметът на Община Царево отговори на актуални въпроси, отправени от общински съветници относно мостовото съоръжение за квартал "Василико".

Галерия