От Община Бургас отново призовават за спазване на наредбите и правилата, описани в тях. Снимка Архив Черноморие-бг

От Община Бургас отново призовават за спазване на наредбите и правилата, описани в тях. Снимка Архив Черноморие-бг

Правилата в гласуваните от Общински съвет Бургас наредби за преместваеми обекти важат не само за гражданите, но и за всички представители на политически партии, се казва в прессъобщение изпратено до медиите. Повод за него е изказване на Живко Талаков - кандидат за кмет и водач на листата с кандидати за общински съветници от партия "Движение България на гражданите". Той алармира за неправомерни действия от страна на двама териториални директори спрямо активисти на партията при разполагане на подвижната агитационна шатра.

"Община Бургас е задължена не само да издава разрешителни за поставянето им, но и да осъществява последващ контрол. Това се отнася, както за търговски обекти, така и за предизборни шатри и маси. Контролът включва проверка дали съответният обект е с надлежно разрешително и дали квадратурата и местоположението му отговарят на предварително декларираните. Всеки териториален директор е задължен да следи за спазване на правилата на територията на центъра за административни услуги, за който отговаря", пише в прессъобщението изпратено от пресцентъра на Община Бургас.

От Община Бургас отново призовават за спазване на наредбите и правилата, описани в тях. "Те са приети от представителите на партиите и касаят тях самите, а не само бургаските граждани. Напомняме, че е забранено лепенето на агитационни материали извън утвърдените за целта места, както и поставянето на шатри и маси, без издадено разрешително", пише още в прессъобщението на администрацията.