Приоритет ще бъде поставянето на светещи пътни знаци за пешеходци, които предстои да бъдат монтирани в град Царево. Снимки Община Царево

Приоритет ще бъде поставянето на светещи пътни знаци за пешеходци, които предстои да бъдат монтирани в град Царево. Снимки Община Царево

След обстоен анализ Община Царево стартира кампания за пътна безопасност, в която се предвижда и поставяне на соларни пътни знаци, обозначаващи пешеходни пътеки на оживени кръстовища около училищата и детските градини. Кампанията е в резултат на извършен анализ през летните и зимните месеци, който сочи, че и пешеходци, и водачи на моторни превозни средства не се съобразяват напълно с местата за преминаване. Констатирани са преминавания на необозначени за това места, както и необходимост от светлинна сигнализация на оживени кръстовища.

Приоритет ще бъде поставянето на светещи пътни знаци за пешеходци, които предстои да бъдат монтирани в град Царево около двете училища и детски градини, както и на натоварени участъци от градската улична мрежа – улица "Михаил Герджиков", улица "Преображенска" и др.

По програмата вече са поставени светещи соларни пътни знаци в град Ахтопол и в село Варвара, предстои позиционирането им и в село Лозенец.

Целта на кампанията е да се осигури безопасно пешеходно преминаване и да се урегулира движението през зимните месеци, когато настилката е по - хлъзгава и е необходимо повече внимание, но и да се осигури и безопасност през летния сезон, когато движението в общината е много натоварено.

Тази кампания е съчетана и с концепцията на общината за повече пешеходни и велоалеи, като поетапно ще се разгърне и като дейности, и като обхват по населени места.