Министърът на туризма Илив Димитров (вляво) връчи отличието на зам.-кмета на общината Марин Киров. Снимки Община Царево

Министърът на туризма Илив Димитров (вляво) връчи отличието на зам.-кмета на общината Марин Киров. Снимки Община Царево

Община Царево получи приз в категория "Дестинация" на Български туристически награди, които се провеждат под патронажа на Министерство на туризма. Министърът на туризма Илин Димитров връчи наградата за дестинация на зам.-кмета на Община Царево Марин Киров.

"Царево е дестинация - морската община по Южното Черноморие с най-дългата брегова ивица. Това носи много отговорности, редица проблеми, но ние работим с лекота за жителите и гостите на общината.
Царево е нощният живот и гостоприемството на Лозенец и плажовете на селото, Корал, Оазис и Арапя; общинският център Царево, който посреща все повече гости със своята обновена туристическа инфраструктура, богата културна и развлекателна програма, старият град квартал "Василико"; алтернативните плажове на Варвара; древният облик на Ахтопол; райските кътчета и свободата на Синеморец, Силистар и Резово", каза при получаване на отличието Марин Киров. Зам.-кметът допълни: "Но Царево не е само море, тук е и Странджа планина, с традициите на местните хора, автентичните нестинарски игри, кукерите и други обреди. Приемете това кратко представяне като покана да ни посетите, защото стартът на летния сезон вече е поставен с отварянето на хотели и заведения в Лозенец през изминалата седмица".

Галерия