Общината ще реализира проекта за градината в града

Общината ще реализира проекта за градината в града

Община Царево спечели проект за подобряване на енергийната ефективност в Детска градина „Ален мак“ – основна сграда и филиал в общинския център. Проектът цели въвеждане на мерки за енергийна ефективност, чрез който ще се изгради фотоволтаична инсталация за собствените нужди на двете сгради на детска градина в гр. Царево. Сред мерките, предвидени в доклада са:

- Мерки по отоплителната инсталация - Подмяна на съществуващия водогреен котел с нов и цялостна реконструкция на отоплителната инсталация и тръбната разпределителна мрежа.

- Мерки по осветителната инсталация – Подмяна на съществуващите осветителни тела с нови енергоспестяващи LED тела.

- Мерки по възобновяем източник за производство на енергия – Изграждане на фотоволтаична инсталация за производство на енергия от слънцето за задоволяване нуждите на сградата през светлата част на денонощието.

Доставка и инсталация на система за добавяне на водородно-кислородна смес към горивния процес на котелна инсталация на ДГ „Ален мак“ – основна сграда и филиал. Стойността на проекта е 880 469.07 лв., като те се финансират на 100 % от Програмата за развитие на селските райони 2014 – 2020 г.