Проектът за цялостен ремонт на Аспаруховия мост още не е готов. Снимка Община Варна

Проектът за цялостен ремонт на Аспаруховия мост още не е готов. Снимка Община Варна

Повече от две години Община Варна очаква от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) проект за ремонт на Аспаруховия мост. "Изготвихме със средства от общинския бюджет технически паспорт на съоръжението, включително за конструктивно укрепване, подготвихме и идеен проект, който предоставихме на Агенция "Пътна инфраструктура", обясни кметът на Варна Иван Портних по време на работната среща с министъра на МРРБ Иван Шишков.  

През 2021 г. от МРРБ са поискали Община Варна да финансира ремонта на едното платно на моста, но при поискан технически проект от министерството, такъв не е предоставен до момента, стана ясно още по време на срещата.

"Започваме да правим проекта заедно с АПИ. Община Варна ще има ангажимент да финансира осветлението и тротоарите. И тук ни чака много работа, която трябва да свършим по-рано", заяви министър Иван Шишков.

"До тук имаме заявка за активна работа. Надявам се това наистина да стане факт, защото ремонта на Аспаруховия мост е много важен за нашия град", каза кметът на Варна.