Целта на Община Варна е да превърне града в туристическа дестинация през цялата година. Снимка Пресцентър

Целта на Община Варна е да превърне града в туристическа дестинация през цялата година. Снимка Пресцентър

Община Варна е отличена с първо място в националния конкурс "Община с най-добра маркетингова политика 2017". Инициативата бе част от Петата работна среща между бизнеса и местната власт на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти (АБТТА). Домакин на събитието бе Община Ловеч. В конкурса кандидатите бяха разделени в три отделни категории. Победител в "Голяма Община" стана Варна, а наградата получи Соня Георгиева, директор на дирекция "Туризъм" в общинската администрация.

Основните предимства, с които беше отличена маркетинговата туристическа политика на морската столица са целевото инвестиране на средства в реклама в България и в чужбина; доброто позициониране и развитие на официалния туристически интернет портал www.visi.Varna.bg и свързаните с него социални мрежи и платформи за видеосподеляне, както и активната комуникация и партньорство на общината с браншови организации и частния сектор.

Положително се оценяват и усилията на кмета Иван Портних и екипа му за разширяване на туристическия сезон чрез алтернативни форми на туризъм и превръщането на Варна в дестинация за 4 сезона.