Сняг вали в част от Черноморието и във вътрешността на страната

Сняг вали в част от Черноморието и във вътрешността на страната

Поради усложнената метеорологична обстановка - силен снеговалеж и снегонавявания, се призовават гражданите да използват обходни маршрути или да не предприемат преминаване по пътищата Каменар - Въглен и Каменар - Долище. Екипите на снегопочистващите фирми работят непрекъснато, съобщават от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване" в община Варна.

В момента на територията на район "Младост" работят 7 машини, в район "Владислав Варненчик" на терен е 1 машина, в район "Приморски" - 2 машини, в район "Аспарухово" - 3 машини. В район "Одесос" към момента не е установена нужда от изкарването на снегопочистваща техника. Всички фирми са задължени да правят периодични обходи на районите и да реагират незабавно при нужда, посочват още от ресорната дирекция. По техни данни, фирмите гарантират за готовността си осигуряване на машини и материали за обработка на пътните платна.

Поддържането на улиците и пътищата във Варна през зимния сезон се осигурява от четири фирми, като разпределението им по райони и кметства е следното: район "Одесос" - "Инфра Експерт" АД; район "Приморски" - "Хидрострой" АД; район "Младост", кметство село Каменар - "Инжстройинженеринг" ЕООД; район "Владислав Варненчик", кметство село Тополи и кметство село Казашко - също "Инжстройинженеринг" ЕООД; район "Аспарухово", кметство село Константиново и кметство село Звездица - "ЗМБГ" АД.