Ванина Шопова е една от медалистките на клуб Ронин. Снимки Лина Главинова

Ванина Шопова е една от медалистките на клуб Ронин. Снимки Лина Главинова

Зам.-кметът по спорт в община Бургас Лорис Мануелян награди медалистите по бойни спортове и плуване. Той прие в Заседателната зала на общината спортистите и техните треньори. На срещата дойдоха Иван Тодоров - старши треньор на спортен клуб "Ронин" и седемте състезатели, медалисти от Световното първенство по шотокан карате до и Световната Кохай купа в Молдова - Иван Савов, Ванина Шопова, Калоян Калчев, Таня Динева, Владимир Тошев, Яни Чернев, Алекс Михалев. В залата бяха и световният шампион по кикбокс Атанас Божилов от СК "Самурай" със своя треньор Николай Атанасов, както и деветкратната златна медалистка за деца от международния турнир по плуване "Замората" - Десислава Белова от клуб "Черноморец" заедно с треньорката си Люба Панайотова.

"Много добре се представиха нашите състезатени. За трима от тях това бе първо голямо състезание и те спечелиха заслужено медали. Това обаче не ни поставя в комфортна среда, напратови. Подготвяме се сериозно за Европейското състезание, което ни предстои догодина", каза старши треньорът на клуб "Ронин" Иван Тодоров.

"Беше трудно, защото в моята категория имаше 11 състезатели", сподели един от медалистите Алекс Михалев, който от от осемгодишен тренира карате.

Ванина Шопова се връща в залата през февруари 2017 година. Записва се да тренира в "Ронин", когато е четвърти клас, но след два месеца се отказва. Пет години по-късно решава да се върне към любимия спорт, защото харесва бойните спортове. "Реших да пробвам отново, защото каратето отговаря на моята същност", призна тийнейджърката. Година и половина след като подновява тренировките участва и в първото си Световно първенство в Молдова, където печели златен медал.

Десетгодишната състезателка по плуване е безапелационна на всяко състезание. "Освен златни медали, нямаме други в колекцията", призна треньорката на Десислава Белова - Люба Панайотова.

Атанас Божилов, който стана световен шампион по кикбокс, вече обмисля заедно с треньора си Николай Атанасов защита на титлата напролет.

На срещата в общината присъстваха и общинският съветник Калчо Белов, Веселина Деведжиева - директор дирекция "Спорт и младежки дейности" в общината и родителите на спортистите.

Галерия