Владимир Павлов с усмивка чете документа си за избор за съветник. Снимка Лина Главинова

Владимир Павлов с усмивка чете документа си за избор за съветник. Снимка Лина Главинова

Общински съветници от Варна и Бургас от партия "Възраждане" оглавяват митинг срещу кабинета на Бойко Борисов. Той е планиран за днес по обяд в София. Първоначално от партията обявиха,че това е национален протест срещу СЕТА (споразумението за свободна търговия между ЕС и Канада б.р.). От "Възраждане" призоваха членове и симпатизанти да се включат в него. За целта, с организиран от партията автобусен транспорт тази сутрин, желаещите да участват в митинга потеглиха от двата морски града към София. Той вече не е само срещу СЕТА, но и срещу правителството.

Протестът се оглавява от лидера на партията Костадин Костадинов, който е и настоящ общински съветник във Варна. В него участват и други съветници от "Възраждане", сред които и Владимир Павлов от Бургас. Той влече в местния парламент на изборите, които се проведоха на 27-ми октомври 2019 година. "Възраждане" има четирима съветници в ОбС - Варна и двама в ОбС - Бургас. Явно местният парламент им е тесен и те вече се целят към Народното събрание.

От стените си в социалните мрежи членове на "Възраждане" призовават за подкрепа на протеста, на който правителството, според тях, днес ще бъде свалено.