Броят на болните от грип е стигнал епидемични стойности

Броят на болните от грип е стигнал епидемични стойности

Грипна епидемия в област Бургас ще бъде обявена днес. "Събираме се в 11.00 часа в Областна управа, за да го обявим официално. Вече сме информирали Община Бургас и Регионалното управление по образование. Имаме основания да обявим грипна епидемия и грипна ваканция на територията на област Бургас. През последните седем дни са достигнати епидемичните стойности от 236 заболели на 10 000 души", каза за "Черноморие" д-р Георги Паздеров - директор на Регионална здравна инспекция - Бургас. Границата на заболяваемостта е 225 души на 10 000.

Грипната епидемия ще продължи до 4-и февруари, включително. Спират се плановите операции в здравните заведения и консултациите, свижданията и профилактичните прегледи и имунизациите.

Грипната ваканция за учениците в Бургас и региона влиза в сила от следобяд от 24-и януари и ще продължи до 29-и януари, понеделник, включително. Учебните занятия ще бъдат преустановено от втората смяна. "На 24-и януари отново ще обобщим данните за броя заболели и ако цифрата расте, ще удължим грипната ваканция за учениците. Засега обаче тя ще бъде до понеделник включително", уточни д-р Паздеров.