Бургасбус е общинско дружество и неговият управител се избира с мандат от три години. Снимка Архив Черноморие-бг

Бургасбус е общинско дружество и неговият управител се избира с мандат от три години. Снимка Архив Черноморие-бг

Община Бургас обяви конкурс за избор на управител на общинското дружество "Бургасбус" ЕООД. В конкурса могат да участват всички кандидати, които отговарят на посочените условия. Кандидатите ще бъдат препитвани в писмена и устна форма. При писмената част ще се оценява представената концепция за развитие на общинския превозвач за следващите 3 години и приноса на кандидата към управлението на дружеството. Всеки един от членовете на комисията, която ще проверява концепциите поставя от 1 до 6 точки, като максимално допустимата оценка за всеки кандидат е 42 точки. Кандидат, получил по-нисък брой точки от 22, се отстранява от конкурсната процедура.

Допуснатите до втория етап - устната част, кандидати ще бъдат оценявани по критерии за подбор и методиката, описани в Приложение 1 към Наредбата за условията и реда за упражняване правата на собственост в търговските дружества, участието в граждански дружества и сключването на договори за съвместна дейност от Община Бургас. Максималната допустима оценка е 42. Кандидат, получил по-ниска оценка от 22 се отстранява от конкурсната процедура.

Общият бал на кандидатите се формира като сбор от получените оценки от писмената и устната част.

Документи за участие в конкурса се приемат до 29-ти януари.

Петко Драгнев е управителят е най-дългогогодишен стаж начело на дружеството, чийто тригодишен мандат изтича. Конкурс за избор на управител се провежда с решение на Общиния съвет на всеки три години.