Стефан Диомов за пореден път е автор на сценария на бургаския фестивал. Снимки Лина Главинова

Стефан Диомов за пореден път е автор на сценария на бургаския фестивал. Снимки Лина Главинова

С пълно мнозинство днес бе одобрен сценария за 36-то издание на националния конкурс за българска популярна песен "Бургас и морето". Членове на Организационния комитет за провеждане на конкурса се събраха при зам.-кмета по култура и образование в Община Бургас Йорданка Ананиева, за да чуят сценария. Негов автор е композиторът и почетен гражданин на Бургас - Стефан Диомов.

"Радвам се, че Комисията одобри сценария. Прие го с пълно мнозинство. Надявам се да продължаваме да пълним салона на Летния театър с любители на новата българската популярна музика", сподели единствено пред сайт "Черноморие" Стефан Диомов.

Повече от 45 дни му отнело написването на текста на сценария за конкурса, чиито водещи ще бъдат актьорите - Мая Бежанска и Ненчо Илчев. Според маестро Диомов, повече от 3 часа ще продължи тазгодишното издание на "Бургас и морето". По сценарий в първата част ще бъдат изпяти 12-те финални конкурсни песни, които ще се състезават за наградата на журито и публиката. Втората част на вечерта е посветена специално на композитора Тончо Русев, който ни напусна тази пролет, допълни колегата му Диомов.

Бащата на вокална група "5-те сезона" ще зарадва бургазлии и гостите на града с най-новата си творческа изява - фотоизложбата и видеофилма "Магията на фиордите и северните бели нощи". Авторът от сега кани всички да дойдат на 2-ри  август на открита сцена "Охлюва". Там в 20.30 часа ще бъде прожектиран филма на Диомов от последното му пътешествие в Скандинавието. Фотоизложбата му включва 40 цветни фотоси запечатани от обектива на Стефан Диомов. Гости на събитието ще бъдат журналистът Георги Тошев и вокална група "5-те сезона". За двете арт изяви на автора - композитор Стефан Диомов входът е  свободен.   

Галерия