По-висока избирателна активност отчитат в бургаското СУ св. св. Кирил и Методий в сравнение с изборите през юли. Снимки Черноморие-бг

По-висока избирателна активност отчитат в бургаското СУ св. св. Кирил и Методий в сравнение с изборите през юли. Снимки Черноморие-бг

Опашка от избиратели се изви по обяд пред секционните избирателни комисии в две от централните училища в Бургас, показа проверка на екип на "Черноморие". Основната причина за това е, че в секциите има по една машина, а вотът е двоен и на хората им отнема повече време, за да гласуват. Въпреки това имащите право на глас жители на община Бургас търпеливо чакат реда си, за да гласуват.

На днешния ден се провеждат два избора - за 47-мо Народно събрание и за президент и вицепрезидент на Републиката.

Най-висока е активността в Малко Търново, Приморско и Царево

По-голяма актгивност в сравнение с извънредните избори за 46-то Народно събрание, които се проведоха на 11-ти юли, отчитат днес в СИК 035 в бургаското СУ "Св. св. Кирил и Методий". Там право на глас имат 445 души, като до 11.30 часа бяха гласували 87 от тях.

Хората масово участват и в двата избора. Единични са случаите, при които гласоподаватели са решили да гласуват само за Народно събрание или само са президент и вицепрезидент.

Опашка от избиратели се вие и в двора на Търговската гимназия. Причината за нея е, не само по-високата активност, но и недостатъчния брой машини за гласуване. В секциите има само по една машина, а това води изчакване извън секцията. В СИК-овете се пуска само по един избирател. Останалите изчакват реда си или в коридора пред своята секция или в двора, докато опашката не се предвижи напред.

Изборният ден протича нормално без сериозни нарушения. Той продължава до 20.00 часа.

Галерия