0011

0011

Операта в Бургас замръзва с балет на лед продуцентска компания "Арт БГ", която със съдействието на община Бургас, ще представят там уникалния руски балет на лед на Санкт Петербург. Представленията са две и са насрочени за 20-ти и 21-ви ноември, от 20:00 ч.

Потайностите на Санкт Петербургската школа ще разкрият пред нас една вълнуваща продукция, част от вековната руска култура - балетът на лед. Сцената в Държавна опера Бургас за първи път ще бъде замразена и ще се превърне в ледена пързалка. Това е прецедент в историята на шоубизнеса в България! Едновременно с това ще бъде сцена за обичани по цял свят балетни произведения от Чайковски: "Лешникотрошачката", както и "Пепеляшка" по Прокопиев.

В състава на Държавинят балет на лед на Санкт Петербург са европейските и олимпийски шампиони по фигурно пързаляне Людмила Белоусова и Олег Протопопов, които обучават 20 от най-популярните състезатели на Русия. Фигуристите са известни още като "Господарите на спорта в Русия", заради многобройните им победи на състезания.

Танцовият спектакъл има огромен успех по цял свят. Танцували са както в големи зали, така и в по-малки театри, където да замразиш сцената и да играеш, танцувайки на нея, е истинско предизвикателство. Обичани са в Америка, Канада, Швеция, Швейцария, Германия, Китай, Испания, Корея, Тайланд, Гърция, Португалия, Ирландия, Финландия, Сърбия, Румъния, Словения, Турция, Южна Америка. Чуждестранните медии ги определят като неподражаемо шоу, не само балет, а едно невероятно съчетание между театър, балет, автентични костюми и кънки на лед, всичко това, вплетено в танц с музиката на големия руски диригент Лео Коркхин.

Едва тази година за първи път ще бъдат на българска сцена, за да завладеят и последното незавладяно кътче в Европа. Магнетизмът на това шоу пленява малки и големи. Една вълшебна приказка насред градския шум.

Билетите за двете представления ще бъдат пуснати в продажба от 7-ми октомври. Промо цените са от 30 до 60 лева и ВИП 90.