Концертът ще започне на 22-и юни от 20.00 часа

Концертът ще започне на 22-и юни от 20.00 часа

Талантливите музиканти от "Паул-Герхардт оркестър", Лютерщадт Витенберг - Германия, за пореден път ще зарадват своите почитатели с концерт в Бургас. Те ще свирят на открита сцена "Охлюва" в Морската градина на 22-и юни, петък, от 20.00 часа. Събитието се осъществява с подкрепата на Община Бургас и културен център "Морско казино".
"Паул-Герхардт оркестър" е създаден по инициатива на един малък кръг хоби музиканти през 2006 г., които искат да доставят удоволствие и развлечение на хората в старческите домове. Поради това, че те не могат да присъстват на техните концерти, оркестърът започва да ги посещава и така се създава проектът "Радвайте се на музика от целия свят".
Много бързо съставът се разраства и след като маестро Михаил Маринов застава пред оркестъра като свирещия диригент, той става любим и винаги радушно приет от публиката в Лютерщадт Витенберг. Разликата във възрастовата граница на оркестрантите бързо нараства (от 12 до 82 години), след като в състава се включват и ученици от музикалното училище във Витенберг. Съвместната работа между стари и млади допринася за една прекрасна творческа атмосфера. Репертоарът на оркестъра е обширен - барокова, класическа, романтична и развлекателна салонна музика.
През 2017 г. "Паул-Герхардт оркестър" отпразнува своята 25-годишнина на международния фестивал "Среща на млади таланти". За големия успех на юбилейния концерт допринася най-много българското участие. Германската публика е запленена и очарована от кръшните танци и народни песни, изпълнени от хор "Трепетлика" с ръководител Пепа Запрянова и от прекрасните изпълнения на учениците от НУМСИ "Проф. Панчо Владигеров".